Androlis
Deze roofmijt is ongeveer 10 jaar geleden gevonden tijdens een studie naar natuurlijke vijanden van de bloedluis (rode vogelmijt, Dermanyssus gallinae). Hiervoor werd in een spreeuwennest gezocht naar roofmijten die op bloedluis jagen. Want, ook wilde vogels hebben last van bloedluis. En waarom naar een nieuwe oplossing zoeken als de natuur je er eentje aanbiedt? Tijdens deze studie werden meerdere roofmijten gevonden waarvan er één de meest geschikte kandidaat bleek voor deze klus, de Androlis roofmijt. Deze komt van nature voor in Europa en bovendien is er geen kans op resistentie omdat de roofmijt de bloedluis simpelweg opeet. Ook kan deze roofmijt op plekjes komen waar we met water of zeep niet komen, maar waar wel de bloedluis verstopt zit.
Effectief
Androlis roofmijten zijn effectief gebleken tegen alle stadia van de bloedluis, al is er een voorkeur voor jongere stadia. Eén roofmijt is in staat om tijdens zijn levensduur 50 bloedluizen te verorberen. Androlis is te gebruiken om overlast te voorkomen en om overlast te verminderen. Hoe groter de overlast is, hoe meer Androlis roofmijten er nodig zijn om dit probleem aan te pakken. Androlis roofmijten hebben bewezen om geen interesse te hebben in vogels of zoogdieren, wat betekent dat deze roofmijten 100% veilig zijn voor mens, dier en omgeving.
Gebruiksaanwijzing
Androlis roofmijten zijn effectief bij alle vogels die last hebben van bloedluis. Dit zijn o.a. volièrevogels, duiven en kippen. Voor snel resultaat kan het product in de nesten worden gestrooid op plekken waar de vogels rusten. Een andere optie is om het flesje van Androlis M te bevestigen in het hok met bijvoorbeeld tyraps. Vanuit deze plek kan de roofmijt tot wel 6 meter op zoek gaan naar bloedluizen om die vervolgens op te eten. Deze methode biedt minimaal 8 weken bescherming en is een uitstekende manier om overlast van bloedluizen te voorkomen.
Te koop via: https://www.bloedluisbestrijding.nl/